Tuesday, November 17, 2009

2012; who will survive...

2012 MUSIC VIDEO



Adam Lambert - Time For Miracles


video

It’s late at night and I can’t sleep
Missing you just runs too deep
Oh I can’t breathe thinking of your smile
Every kiss I can’t forget
This aching heart ain’t broken yet
Oh God I wish I could make you see
Cuz I know this flame isn’t dying
So nothing can stop me from trying
Baby you know that
Maybe it’s time for miracles
Cuz I ain’t giving up on love
You know that
Maybe it’s time for miracles
Cuz I ain’t giving up on love
No I ain’t giving up on us
I just want to be with you
Cuz living is so hard to do
When all I know is trapped inside your eyes
The future I cannot forget
This aching heart ain’t broken yet
Oh God I wish I could make you see
Cuz I know this flame isn’t dying
So nothing can stop me from trying
Baby you know that
Maybe it’s time for miracles
Cuz I ain’t giving up on love
You know that
Maybe it’s time for miracles
Cuz I ain’t giving up on love
No I ain’t giving up on us
Baby can you feel it (feel it)
You know I can hear it (hear it)
So can you feel it feel it
You know it’s time
Baby you know that
Maybe it’s time for miracles
Cuz I ain’t giving up on love
You know that
Maybe it’s time for miracles
Cuz I ain’t giving up on love
You know I ain’t giving up on us
You know I ain’t giving up on
Oh I ain’t giving up on us

Sunday, November 15, 2009

JaUh KaU pErGi (hANyA tInGGaL KeNaNgAn)

Pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih

pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu

************
perghh syhdu abeh layan lgu saleem ni.... 1st time aku dgr kt suria fm..lbey krg smgu lepas, trus aku syok kt lagu neh....

Saturday, September 26, 2009

L.O.V.E @ C.I.N.T.A...

cinta manusia melalui beberapa pintu. ada pintu kasih, ada pintu sayang dan pintu rindu. tapi cinta yang paling abadi ialah cinta yang melewati pintu simpati..

Andai tiada penawar berbiasa jangan mencari cinta manusia. jika kehadirannya tanpa diduga bererti Allah ingin menduga dan bercintalah keranaNya. Yakinlah Allah mengerti segalanya.

ada cinta tiada kejujuran, ada kasih sayang tiada kesetiaan, ada keikhlasan tiada keluhuran,ada kebahagiaan tiada keserasian tapi kalau ada ASTRO macam-macam ada..hehe

Iman makes all things possible..Yakin makes all things works..Love make all things beautiful..May u and I have all of the 3

Love starts from eyes, grows with dream and end with tears but Ukhwah starts with a smile, grows with an understanding and everlasting in Jannah..Ameen

Be sure to: SMILE- it makes u look better. PRAY- it keeps u stronger. GIVE-cit makes u richer & LOVE - it makes u near to Allah

secebis kasih membuat kita sayang, secubit mesra menumbuh rasa cinta, secangkir janji membuat kita percaya, sedikit dusta membuat kita terluka, namun secalit ukhwah selamanya akan terasa.

Friday, July 3, 2009

aPa iTu ciNtA

Ramai yang tahu tentang cinta. Ramai yang tahu menyebut perkataan cinta. Ramai yang tahu bagaimana ingin meluahkan kata2 cinta. Tetapi adakah anda tahu apa itu cinta yang sebenarnya?...

Sifat Cinta:
Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar cinta.

Cinta Wujud Sejak Dilahirkan: Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap-tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepada kekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka akan cinta kepada Tuhan. Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih..


Cinta Bersedia
Bila sampai masanya di setiap tahap-tahap cinta, maka Tuhan menjadikan manusia itu bersedia menerima cinta itu. pada mulanya jiwa itu bersedia menerima cinta, lantas sedia pula untuk berkongsi rasa kewujudan dengan dikasihi. Sedia untuk mengikat setia serta saling memahami. Setia untuk dipertanggungjawabkan kerana cinta..grande">Cinta Itu Indah

Walaupun kewujudan cinta tidak bisa dilihat, tetapi cinta itu indah dan cantik. Cantiknya itu tulin dan tidak ia bertopeng. Bukan saja ia cantik malah suci murni, bercahaya gemerlap dan putih bersih.

Cinta Itu Mengharap Balasan
Cinta antara manusia itu berkehendak kepada jodoh atau pasangan, dari diri yang punya persamaan, dari diri yang asalnya satu. Bila dapat yang dicari, bermakna cinta itu menganggap telah bertemu yang paling sesuai dan secocok dengan jiwanya, untuk bersatu kembali. Kehendak itu timbal balik sifatnya kerana manusia dalam bercinta tidak hanya menerima tapi juga menerima.

Cinta Itu Menakluki
Sifat cinta itu ingin menguasai. Dia mahu yang dikasihinya itu hanya khusus untuk dirinya. Dia tidak mahu ianya dikongsi dengan orang lain. Sifat ini menuntut hak untuk mencintai dan dicintai. Tapi, dalam pada ingin menakluki, ia juga ingin ditakluki sepenuhnya.

Cinta Itu Mengetahui
Pada asasnya sebenarnya cinta itu mengetahui. Orang yang bercinta tahu siapa yang patut dicintainya. Cinta tidak perlu bertanya. Manusia boleh jatuh cinta tanpa membaca ilmiah atau novel tentang cinta. Mereka tahu apa yang perlu dilakukan. Tapi, cinta cuma tahu bercinta. Ia tidak tahu akan peraturan cinta jika tiada diberikan panduan.

Cinta Itu Hidup
Cinta adalah ibarat manusia, boleh berputik, lalu mekar serta boleh layu dan gugur. Cinta itu punya deria dan perasaan. Cinta mendengar cinta, berkata cinta, melihat cinta. Cinta ada segala-galanya. Sayang, benci, cemburu, gembira, sedih, tenang, tertekan, ketawa dan menangis. Cinta itu hidup sampai satu ketika ia akan menemui mati.Tapi ramai orang berharap agar cinta itu kekal selagi dia masih hidup dan tetap hidup walaupun telah mati.

Cinta Itu Suci
Sebagaimana yang banyak dikatakan orang, cinta itu suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia tidak mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia tidak bernoda dan tidak pula berdosa Itulah sifat asal cinta, ia suci bagaikan anak yang baru lahir. Mereka yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta itu sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkan ia dari godaan nafsu yang tidak ada batasan. Kerana nafsulah cinta suci jadi bernoda dan berdosa.

Cinta Itu Mempesona
Cinta itu bukan saja indah, tapi mempersonakan. Ia bukan kerana cinta itu nakal sifatnya tapi kerana ia suci dan bersih. Ia adalah sebagaimana anda melihat pada anak kecil yang comel dan bersih. Dia senyum pada anda dan merapati anda. Anda terpesona kerana bukan saja ianya comel, tapi kerana dia adalah insan yang tidak berdosa. Kerana sifat cinta yang mempersona ini selalunya manusia itu berbuat silap bila bercinta.

Apa saja yang dilakukan oleh kekasihnya…mempersonakannya dan nampak cantik serta betul walaupun itu adalah satu dosa dan akan menodai cinta itu sendiri. Itulah juga yang menyebabkan orang yang bercinta itu walaupun seorang yang bijaksana, akan menjadi bodoh kerana pesona cinta. Akal itu mampu dikalahkan oleh nafsu. Nafsu itu tidak bisa dikalahkan melainkan jika anda sentiasa ingat kepada Tuhan Maha Pencipta.

Apakah itu Bukti Cinta?
Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bahawa bukti cinta itu ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih anda mahu. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, maka cinta itu tidak tinggi nilainya. Sebenarnya anggapan itu tidak tepat. Jika anda beri semua yang dia mahu,apakah yang tinggal pada anda? Benarkah dia cinta pada anda bila dia mahukan pengorbanan anda?

Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasih tetap suci dan selamat sebagaimana sucinya cinta itu sendiri.

Thursday, July 2, 2009

~Cinta Kau Dan Aku~


Cinta Kau & Aku karya Siti Rosmizah ni actually 1st novel yg aku beli bukan Alaf 21 pya terbitan. novel ni terbitan Buku Prima.. tah npe tah tetiba nk try novel ni lak...

Overall cite ni bg aku menarik sbb ada sumer elemen kt dalam ni lah...ada part kelakar..sedih..geram..marah.. kita leh blaja sal friendship la kat dlm ni. Yang mna kwn yg sentiasa menyokong dr belakang even dlm kesusahan kwn baik still sanggup bersusah ngan kita gak..

Novel ni ngisahkan sal sorg girl 18 taun dari kampung yg ada impian nk jadi driver..(kelainan novel ni lah). paham2 je lah klu dh ni pya impian cam na karakter dia..of course la lasak. Then 1 day impian dia jd kenyataan..dia jd driver kt sorg CEO ahli korporat ternama yg still bujang berumur 34 tahun.

citer ni starting dia agak lawak gak ar sal girl ni, Farisya suka sakat org..bos dia Farish Hakimi dah jatuh cinta pandang pertama kt dia masa 1st time jpa wak2 si Farisya ni p interview driver job. then dorang ni kawen sal mak Frisha ni nk dia kawen ngan bos dia..3 bulan knl dh kawen..syok la si farish 2..

Aku suka si Farish ni sal dia mmg caring habes la...tp dia ni hot temper..aku sedih sgt part dia ceraikan si farisya sbb fitnah adik dia sendiri..ambik anak orang beradat dh x mau tinggalkan cam 2 je...cerai pun pkai nota jer..then trus blah UK n x bg chance kt wife dia nk wat explaination.. siap hina wife dia lg..

Nasibla Farisha still ada kengkawan baik yg bg semangat kt dia..dh la hilang laki..dia kehilangan anak dlm kandungan pada hari yg sama..kesian kt dia..dia keluar dr umah 2 dgn tinggalkan suer brg2 yg laki dia kasi tasuk cincin, gelang n baju..dia bwk brg2 dia aja..

Dh nk mula idup bru ngan org yg btul2 syngkan dia bekas laki dia ni muncul balik.. masa dia dh cuba untuk tutup rapat hatinya utk bekas laki dia n terima org lain.. hurm mmg tabah betul si farisya ni hadapi fitnah2 org..


Hanya dirimu yang bisa membawa syurga dalam hatiku...tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta..

Thursday, June 18, 2009

Jom Kita Try...

Tag dr Quiyah...jiran sebelah aku..

Guna Google Image untuk mencari jawapan untuk soalan dibawah. Kemudian, guna imej yang muncul di halaman pertama dan post imej tersebut sbg jawapan...


1. umur untuk ulang tahun akan datang


ni lah umo aku pada 28 september 2009 nti..

2. tempat yang dikunjungi untuk melancong @ honeymoon

apsal tah aku ni teringin sgt nk p Australia....nk jumpa Mr Kangaroo kot..

3. tempat kegemaran

Mne ek tempat yg aku suka...hurmm...tah la aku pn x tau kat mna aku suka p..


4. makanan kegemaran


2 mende ni lah favourite food aku..soto ayam & laksam..syedapnyew..

5. minuman kegemaran



ice blended vanilla & Lai Chee Kang..

5. nama samaran



Ni lah nama aku kt UiTM Kedah ni..wak2 zaman skolah dlu ada kwn2 pgl aku haniey, nieja..yang pgl aku honey star pn ada..sampai hati..
6. warna kegemaran



My favourite colour..blue & purple..

7. bandar menetap sekarang



pic sblh kiri 2 pic pekan Jitra lama...ha..yg sblh kanan ni plak..seberang jalan sblh sana( x nampak dlm pic) umah aku..hehe promote.. masa aku dok tgh menggoogle cr pic tetiba jumpa pic ni..hehe

8. bandar kelahiran



aku dilahirkan di Alor Star...

9. bidang pengajian




Doing accounting at UiTM Kedah..

10. kelakuan buruk



ni lah kelakuan buruk aku...suka bersendiri & wat hal sendiri...x kira la kt kampus @ kat umah... aku ni ssh nk bcampur ngan org..

11. hobi



ni la kj aku bla dh x de kj nk wat...aku carik novel sambil layan lagu..dh abeh novel aku tgk dvd lah...heheh


12. wishlist


pas tgk phone nie..aku trus tertarik ...


dh cyap pn mende nie....

kepada sesiapa yg trasa nk try wat mende ni silakanlah...




Baby & Me ~ when a senior high school student be a daddy~

Han Joon-Soo, 18 years old senior high school student seorang pelajar yg bermasalah. Dia terlibat dlm kumpulan gangster. Sebab frust ngan perangai dia lah parents dia decide kuar dr umah 2 n tinggalkan dia sorg2 ngan duit ckit. Credit card dia pun parents dia block jgak...huhu cyan nyewr.... Dia pun apa lagi nk wat party la sbb x der org kt umah..Masa ngah shopping brg utk party 2 la ada org g letakkan baby 2 dlm troli dia. Cyap ada note utk dia ag..Terkejut habes dia..

Kelakar jugak la masa part dia nk g buang baby 2.Baby 2 nama Han Woo-Rahm.Tp sedey masa dia kna expel dr skol sbb bawak baby g skolah. Dah la x de duit kna buang skolah lak 2..Aku touching gak ar masa dia kna kja sbb dh x de duit sambil dukung baby ag.Bukan setakat hero yang baby face 2 je nangis..skali aku turut mngalirkan air mata..

Part yang touching habes 2 bla dia serah balik baby 2 kt bapak dia yg asal..meleleh-leleh air mata aku..Ye lah..dia dh syg abes kt baby 2 x pasal2 kna bg balik dia pun dh jadi daddy mithali. perghh..layan abes la cta neh..

Cni aku bg ckit pic2 yg berkaitan ngan cita neh...



ni lah poster utk cte neh.. Daddy & Baby yang cute

Daddy mithali...baby x mo susu formula..dia nak breast milk..cyannyer

Bawak baby g skol naik superbike


Daddy yang cute..







Han Woo-Rahm yg comell..

Tuesday, June 16, 2009

Love Me Not.... ~The moment when two people desperately long for one another, the moment when love cannot possess but subsists~



Ari tu masa aku meronda kt dlm YouTube aku tjumpa cita neh & trasa nk download..Akhirnya aku bjaya jugak habiskan tgk cita korea neh....touching habess.... Cita neh sbenarnya dh lama dh... Taun 2006 cita neh kuar..aku jew yg br nk tgk..

Movie ni dibintangi oleh Moon Geun-Young dan Kim Joo-Hyeok yang mengisahkan seorang playboy, Julian yg br kuar penjara n kena bayar hutang 2.87 billion won (byk glerr) Klu dia x byr dia kena bunuh n organ dia dijual..Dia pun menyamar jd Ryu Jin anak org kaya yg mewarisi harta berbillion won n stay 1 umah ngan Ryu Min "adik dia" yg buta...

As usual klu dh stay 1 umah n spend time together everyday of course la 1 perasaan lain plak yg wujud iaitu CINTA... hati dia mula cair masa follow Min yg nk blikan dia pya birthday present..cincin ( cantik cincin 2) tp rupenyer bkn dia sorg ja yg nk bolot harta budak Min 2...ramai lg tmasuk pembantu umah, lawyer n tunang dia..

Tapi aku salute la kt Min ni sal even dia buta dia berani kuar naik train sorang-sorang sbb nak blikan bufday present for her fake brother. Sebab dia pya berani jgak la menyebabkan dia kna kacau...nasib abg dia sempat sampai...nama pun hero mestilah sempat pya..

Ending cta ni mmg suspen lar...aku ingat si Julian 2 dh mati rupanya idup lagi...dan si Min 2 pn dh boleh melihat balik...hehe apa lg cinta bersambung lar...

*** A Man Blinded By Love, A Girl Awakened By Love...***

Monday, June 15, 2009

DI DALAM SEPI ITU....

mode: jiwang..hehe
*buat pertama kali aku berani publish nukilan sendiri...

Di dalam sepi itu

terasing diri berseorangan
tiada siapa yang menemani
tiada siapa yg ambil tahu..

kesepian itu
telah mengundang kristal-kristal jernih mataku untuk menitis
mentafsir,menekur dan merenung mencari kesilapan diri
yang aku sendiri tak dapat tafsirkan

aku terimbau kenangan masa lalu
di waktu bergelar kanak-kanak yang belum matang
kenapa kini semuanya harus berubah
membiarkan diri aku terasing sepi bersendirian

mengalir lagi air mataku
terkenang secebis hati yang kosong
lama aku menangis sendiri
tiada walau sepatah kata dapat menggambarkan rasa hatiku

aku tersenyum bukan bermakna aku gembira
ketawaku tersimpan seribu duka disebaliknya
mengaburi pandangan semua orang
hanya aku tuhan dan diri aku yang tahu apa yg aku rasa..

harapan aku kini
bilakah kesepian ini dapat lupus dari hati aku
agar bisa aku simpan air mata ini
untuk sesuatu yang lebih bermakna kelak...


aT NiGht...

ERTI PERSAHABATAN....

khas buat sahabat2 sekalian...

Erti persahabatan tak pernah lupus,meskipun nilai-nilainya pudar dibawa arus masa.. Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri.. tetapi dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai seorang dan mungkin lebih sahabat yang memahami kita. Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat,begitu juga dia...

Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita … Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya. Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti…. kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati. Kita beri beribu alasan, ‘memaksa’dia menerima alasan kita.

Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya???

Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa….tetapi kita sering terlupa. Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia. Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita luahkan, dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang diri kita hingga kadang- kadang terlupa kawan kita juga ada cerita dan rasa hati yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya?

Bolehkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita?

Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?

Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah?

Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah?

Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan?

Sesekali jadilah seorang kawan yang mendengar bukan hanya yang bercerita. Pinjamkan dia bahu kita untuk menangis dan telinga kita untuk dengar luahannya. Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan, kerana dia juga seorang manusia;dia juga ada rasa takut, ada rasa…bimbang, sedih dan kecewa. Dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan.Jadilah kita kawannya itu. Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka.

Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan,disebalik kesenangannya,mungkin tersimpan seribu kekalutan, disebalik keceriaanya terlindung satu perasaan lain yang kita tidak tahu……. tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia,mungkin kita akan tahu...mungkin kita dapat berkongsi rasa... Renungilah......apa yang terlukis di wajah tak seperti apa yang terlukis di hati....